Teknoloji

Mercedes, Apple Car’ın “aracı işgal etmesine” karşı savaş başlattı

Şu bir gerçek, Mercedes-Benz “lüks” segmente hitap eden araçlar üretiyor ve kendini “lüks” segmentte konumlandıranlar Apple telefonları kullanmayı seviyorlar. Ancak Mercedes-Benz buna rağmen, otomobillerinde Apple Car sisteminin yeni versiyonunu kullanmaya pek hevesli değil.

Mercedes-Benz’in CEO’suna göre, Apple’ın araç içi işletim sistemi Apple Car’ın yeni versiyonu aracın neredeyse tüm kontrollerine hakim olmak istiyor. Üreticinin konsoldaki ekranlara dahi erişimine izin vermeyen ve araçtaki tüm ekranları kendi kontrolüne alan Apple Car’ın yeni versiyonu Mercedes-Benz’in pek de hoşuna gitmemiş gibi görünüyor.

Apple kısa süre önce yeni Apple Car versiyonunu duyurduğunda, Apple Car’ın artık sadece orta konsoldaki “teyp”, klima gibi kontrolleri barındıran orta ekranın dışına çıkarak, aracın hız, motor, arıza görstergelerinin bulunduğu panellere de ulaşacağını açıklamıştı.

Apple yerine Google kullansak?

Ancak bu durum Mercedes-Benz’in hiç hoşuna gitmemiş olacak ki, Mercedes-Bez CEO’su Ola Källenius şimdi Apple Car yazılımı dışında, Mercedes’in kendi bütünleşik yazılım mimarisini geliştirecek olmasından bahsetmeye başladı. Bu, Apple’ın Mercedes’i kaybetmesi olarak da yorumlanabilir. Ancak şimdilik Mercedes markalı bir yazılıma dair bir gelişme yok ama Mercedes CEO’su Google’ın navigasyon sistemini baz alan bir yazılım üzerinde çalıştıklarının altını çiziyor. Yani Mercedes, müşterilerinin iOS kullanıcısı olmasına rağmen, Google haritaları ile çalışmayı tercih ediyor.

Elbette, rakip üreticilerin de Apple’a mahkum olma fikrini beğenmeyerek yakında kendi yazılımlarını duyurması sürpriz olmayacak. Aslında geçen yıl General Motors da, araçlarında Apple Car kullanmamak üzere harekete geçmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu