Haber

2022’nin Türkiye’de Kadınlar İçin Cehennem Yılı Olduğunu Gösteren Korkunç Olaylar!

2022 yılında da biz kadınlar öldürüldük, tecavüze uğradık, kaçırıldık, taciz edildik, vahşice katledildik… Her yıl bir önceki yıla göre daha özgüvenli olacağımızı umsak da hep daha kötüsüne tanık olduk. Evet, türlü türlü şakaların olduğu bu dünyada, biz hanımlar yine erkekler tarafından hayatı cehenneme çevirdik. Bu hepimizin eseri! Kadını korumayan yasalar, erkek egemen toplum ve toplumsal normlarımız derken kadınların hayatını hep birlikte mahvettik. Bu içeriğimizde biraz bununla yüzleşmek istedik. 2022 yılında kadınların hayatlarının nasıl cehenneme döndüğünü görmek istedik…

İşte 2022 yılını ülkemizde kadınlar için cehenneme çeviren korkunç olaylar:

1. Ali Sayan, İstanbul Bağcılar’da 58 yaşındaki annesi Havva Sayan’ı defalarca bıçakladı, ardından herkesin gözü önünde kafasını kesip balkondan attı.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde meydana gelen olayda annesini öldüren Ali Sayan, daha sonra evi ateşe verdi. Bağımlı olduğu belirtilen Sayan, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2. Ankara’nın Polatlı ilçesinde gece saatlerinde yol kenarında ölü bulunan 22 yaşındaki iki çocuk annesi Tülay Güçlüevin’in darp edildikten sonra otomobilin altında kalarak öldürüldüğü belirlendi.

3. Şanlıurfa’da 26 yaşındaki Bahar Hezer, 24 yaşındaki kardeşi Yekta Hezer tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Hezer’in deyimiyle, ‘İyi ki öldürdüm onu. Polis beni yakalamasaydı, ailemin diğer üyelerini de öldürecektim. Pişman değilim’ dedi.

Emniyette sözünden pişman olmadığını belirten Hezer, şunları söyledi:

Bahar beni deli olarak gördü. Bana sürekli ’46 raporunuz var’ dedi. Git psikiyatristine görün. Sen delisin, dedi. Tanrı’ya güveniyorum. Onu öldürmeye yeter. Polis beni yakalamasaydı, ailemin diğer üyelerini de öldürecektim. Hiçbir pişmanlığım yok’

4. İzmir’de yaşayan 52 yaşındaki Hülya Şevvalcı Y., iş yerine silahlı baskın sonucu yaşamını yitirdi. Cinayetin baş zanlısı boşanma aşamasındaki Kaffar Y. idi.

5. İstanbul’da kuaförlük yapan 32 yaşındaki Elif Güneş, kendisi de kuaförlük yapan eski sevgilisi KG tarafından 3 kurşunla öldürüldü. Katil zanlısı, talihsiz kadının cansız bedenini hastane önüne bırakarak ortadan kayboldu.

6. İddiaya göre Caner G. isimli şahıs, sokakta kıskançlık nedeniyle tartıştığı sevgilisi Tuğba Kul’a önce ateş açtı, ardından bıçakladı. Kul hayatını kaybetti.

7. Yusuf ET (37), tartıştığı annesi Zübeyde Tıraş’ı (61) boğazından bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçmaya çalışan zanlı, komşular tarafından yakalandı.

8. İstanbul Ümraniye’de madde bağımlısı olduğu öne sürülen katil koca, 19 yaşındaki imam nikahlı 6 aylık hamile karısına 1,5 yaşındaki kız çocuğunun gözü önünde kurşun sıktı. Kurşunların hedefi olan hamile kadın hayatını kaybederken, gözaltına alınan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ölen kadının amcası zanlıya, ‘Hamile kadına tecavüz etti. 16 yaşındaki çocuğu tabancayla vurdu. Babasını vurdu. Kardeşini vurdu. Birkaç kişiyi daha vurdu. Yeğenini bıçakla vurdu. Bir gün bile sürmedi.’ dedi.

9. Eşi Selçuk Tekin’in sırtına oklavayla 100 kez vurduğu, eşi Selçuk Tekin’in de karnını tuttuğu Özge Işık Tekin, Ankara’nın Keçiören ilçesinde manevi sorunlar nedeniyle hayatını kaybetti.

10. 7 aylık hamileyken evden atılan, boşandıktan sonra da şiddet görmeye devam eden eski eşinden 1 yıl boyunca şiddet gören ve tüfekle vurulan Güllü…

11. Çanakkale’de eşini tüfekle öldürüp firar eden katil Gencay Korur, Facebook’ta dehşet verici bir paylaşım yaptı. Katil, durumuyla ‘gurur duyduğunu’ belirterek, “Ayşe Korur Hakkın rahmetine kavuştu. Ben namusumu temize çıkardım, herkese duyurulur” dedi.

12. Mersin’de Barış Can Uçuk, eski nişanlısı Raziye Oskay’ı sokak ortasında tabancayla öldürdü.

13. İstanbul’da yaşayan bir Twitter kullanıcısı, oturduğu apartmanın bahçesinde bira içtiği gerekçesiyle bir grup erkek tarafından dövüldüğünü anlattı.

Kadınların vakit geçirdiği bahçeye gelen 5 erkeğin, “Ya içecekleri masadan kaldırın ya da biz sofrayı size dağıtalım” dediği bildirildi.

14. İstanbul Bağcılar’da ormanlık alanda bir kadının cansız bedeni bulundu. Cesedin bir süredir aranan 32 yaşındaki Pınar Damar’a ait olduğu ortaya çıktı.

15. ‘Şeytan çıkarma’ bahanesiyle kadınlarla zorla ilişkiye giren büyücü kadının taciz ve tecavüz görüntülerini arşivlediği ortaya çıktı.

16. Üniversite öğrencisi Elif Sinan’ın sevgilisi Tuğrul Akan tarafından “müşteriye iltifat ettiği” gerekçesiyle öldürüldü.

17. Çekmeköy’de tartıştığı kadını sokak ortasında döven kişi, çevresindekileri de tehdit etti. Çevredekiler tarafından kameraya alınan saldırgan, kimseyi umursamadı.

18. Yağmur Sönmez, Bakırköy’de bir alışveriş merkezinin otoparkında eski erkek arkadaşı Murat Bayırköylü tarafından öldürüldü.

19. İstanbul Beyoğlu’ndaki cezaevinden 2 yıl önce tahliye olan Aysel Bozkurt, evinde domuz bağı yöntemiyle boğularak öldürülmüş halde bulundu.

20. Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde 16 yaşındaki kız öğrenci KBB’ye mesaj gönderen lise öğretmeni Ç.A. Hakkında ‘çocuğa nitelikli cinsel taciz’ suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede ‘yavrum, ‘kızım’, fıstık’, öğrencilerini öptüm’ gibi ifadeler kullandığı belirtilen Ç.A., ‘Ben öğrencilere böyle yaklaşırım’ sözleriyle kendini savundu.

21. Tunceli’nin Pertek ilçesinde görev yapan Pakistan asıllı doktor, kadın hastasını taciz ettiği teziyle tutuklandı. Doktorun daha önce misyoner olarak görev yaptığı İzmir’de çok sayıda kadın hastayı taciz ettiği belirlendi.

22. Ankara’nın Mamak ilçesinde otobüs şoförü Ali Akbal, rehabilitasyon merkezine giden BA (20) isimli zihinsel engelli kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

23. İstanbul Arnavutköy’de işe gitmek için otobüs durağında otobüsü bekleyen kadın, cinsel organını gösteren kişiyi cep telefonuna kaydetti ve polise şikayette bulundu.

24. Sosyal medya hesaplarında çok sayıda yabancı uyruklu erkeğin Türkiye’de kadınları gizlice vurduğu ve taciz ettiği görüntüler yayınlandı.

25. Adana’da Fide Uyarlar isimli kadın, birkaç kez ‘merhaba’ dediği adam tarafından evinde gözaltına alındığını, asansörde taciz edildiğini ve günlerce işkence gördüğünü şikayet etti. Zanlının asansörde kadını taciz ettiği ve evine girerek dövdüğü an an görüntülendi.

26. Gaziantep’te asansörde bıçakla tehdit edilen 15 yaşındaki kız çocuğu taciz edildi. 15 yaşındaki kız, asansörde çığlığını duyan annesinin yardımıyla saldırgandan kurtuldu.

2023 yılının biz kadınların özgüveninin arttığı bir yıl olması dileğiyle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu